Vyberte stránku

5 snadných kroků pro zdravou a krásnou pleť

14. 11. 2021

Zdravá a krásná pleť není samozřejmostí. Zdravá pleť je cesta, která vyžaduje disciplínu a pravidelnost. Zdravá pleť se projevuje přirozeným jasem a leskem. Bohužel příčiny jako nedostatek spánku, stres, věk a dokonce i to, co jíte, mohou vaši pleť připravit o zářivost. Dobrou zprávou je, že pleť která vypadá mdle a unaveně, může díky naším typům zářit a být krásná.

1. Zlaté pravidlo

Ujistěte se, že jste vždy (a tím myslíme opravdu vždy) odstranili make-up, než dorazíte do postele. Nejlépe uděláte, pokud se odlíčíte hned při příchodu domů z práce. Naše pokožka potřebuje přes noc dýchat, proto je potřeba ji v ideálním případě nejdříve odlíčit a poté vyčistit. Ranní čistění pleti je stejně důležité jako večerní, očistěte pokožku od zbytku kosmetických produktů a nečistot. Důkladné ranní čistění vaši pleť příjemně osvěží a nastartuje na celý den.

2. Rovnováha

Poškozená kožní bariéra může za většinu kožních problémů, dochází při ní k narušení rovnováhy pokožky. Kůže vysychá, vypadá unaveně, reaguje začervenáním suchostí, pnutím, svěděním, horkostí nebo šupinatěním. Narušená kožní bariéra často způsobuje akné a pupínky. Vyvážený kožní mikrobiom je nezbytný pro udržení zdravé pokožky. Mikroskopické bakterie udržují vaši pleť hydratovanou a pružnou, bojují proti volným radikálům, odvracejí vnější pachatele a dokonce chrání před škodlivými UV paprsky. Kožní mikrobiom nejlépe udržíte pod kontrolou tím, že se vyhnete drsným mýdlům a peelingům, agresivním vysušujícím složkám, které narušují pleť a omezíte exfoliaci.

3. Každodenní ochrana před sluncem

Jedním z nejdůležitějších způsobů, jak pečovat o svou pokožku, je chránit ji před sluncem. Celoživotní vystavování se slunci, může způsobit vrásky, stařecké skvrny a další kožní problémy – a také zvyšuje riziko rakoviny kůže. UVA – A jako „age“ záření je hlavní příčinou předčasného stárnutí pleti. Vyskytuje se v průběhu celého roku – dokonce i když je zataženo. UVB – B jako „bunrs“ (spálení) je odpovědné za opálení, ale také za nenávratné poškození naší DNA. Každodenní kvalitní SPF Sun Protection Factor ve formě krému, je nejlepší a nejlevnější anti age produkt, který svoji pleti můžete dopřát.

4. Hydratace

Hydratace pokožky je jednou z nejrychlejších cest k zářivé pleti. Všechny typy pokožky potřebují hydrataci. Ano, i mastná pleť a problematická pleť. Zaměřte se na látky, které k sobě poutají vodu v pokožce jako je např. kyselina hyaluronová, glycerin, peptidy, panthenol nebo kyselina mléčná. Pokožka má funkci bariéry, která brání ztrátě vody z těla, proto je důležité se o ni náležitě starat nejen pomocí kosmetiky, ale především dobrou hydratací těla jako celku.

 

5. Správná diagnostika pleti

Víte jaký máte typ pleti? Jaké složky vám dělají dobře a jakým byste se měla obloukem vyhýbat? Správně zvolný produkt je půl úspěchu. Velmi důležitou roli hraje aktuální stav pokožky, produkty proto volte podle typu pleti, tak aby řešily aktuální stav pleti. Konzultace a poradenství s vyškoleným personálem, který vám doporučí produkty přímo pro vás vnímejte jako benefit, který vám dá jistotu, že pro sebe a svoji pleť děláte to nejlepší, proto pokud si nevíte rady požádejte o pomoc.

Těchto několik jednoduchých kroků vaši pleť udrží dlouhodobě v kondici, důležitá je pravidelnost a také na váš životní styl, proto nezapomínejte na pravidelný spánek, dostatek hydratace a odpočinku.

Článek napsala Kristýna Majerová

Přečtěte si naše další články…

6 snadných kroků pro sjednocení textury pleti

6 snadných kroků pro sjednocení textury pleti

Zaznamenali jste, že vaše pokožka není tak jemná hladká, pružná, zářivá jako dřív? Textura pokožky je stav povrchu naší pokožky a je velmi pravděpodobné, že na tváři zaznamenáte tyto změny dříve, než na zbylé části našeho těla. Náš obličej dennodenně vystavujeme vlivům okolního prostředí jako je sluneční záření, denní expozice smogu, znečištění, klimatizace, a v neposlední řadě náš  životní styl jako je kouření, spánek, strava, používání nesprávné kosmetiky, nedostatečná hydratace.

Suchá pokožka s výraznými póry, skvrnami v důsledku stárnutí, poškození sluncem nebo nedostatku exfoliace nemusí být trvalý stav. Pomocí těch správných produktů je možné se dokonalému vzhledu přiblížit.

číst více
Zdravá pokožka díky Skvalanu

Zdravá pokožka díky Skvalanu

Suchý olej neboli Skvalan je pro svoje blahodárné účinky čím dál více součástí kosmetických produktů. Jeho účinky na pleť jsou potvrzeny klinickými studiemi a není pochyb o tom, že pleť je po jeho použití dokonale hydratovaná, zpevněná, pružná a zdravá.

číst více
Průvodce každým typem akné

Průvodce každým typem akné

Každý z nás se jistě setkal s nepříjemnými projevy na pokožce, které dokážou pořádně zamávat s náladou, ale i sebevědomím. Kožní onemocnění zvané akné se projevuje různými typy vyrážek nebo pupínků.

číst více