Vyberte stránku

6 snadných kroků pro sjednocení textury pleti

21. 03. 2022

Zaznamenali jste, že vaše pokožka není tak jemná hladká, pružná, zářivá jako dřív? Textura pokožky je stav povrchu naší pokožky a je velmi pravděpodobné, že na tváři zaznamenáte tyto změny dříve, než na zbylé části našeho těla. Náš obličej dennodenně vystavujeme vlivům okolního prostředí jako je sluneční záření, denní expozice smogu, znečištění, klimatizace, a v neposlední řadě naši pleť ovlivňuje životní styl jako je kouření, spánek, strava, používání nesprávné kosmetiky, nedostatečná hydratace.

Suchá pokožka s výraznými póry, skvrnami v důsledku stárnutí, poškození sluncem nebo nedostatku exfoliace nemusí být trvalý stav. Pomocí těch správných produktů je možné se dokonalému vzhledu přiblížit.

Voda a zase ta voda

Dobře hydratovanou pokožku poznáte na dálku, její textura bude hladká, šťavnatá a lesklá. Vlhkost pokožky pomáhá snižovat příznaky nerovnoměrné textury pleti. Vašim prvním krokem, jak zlepšit texturu pokožky je dodat ji pořádnou dávku vlhkosti. Hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou zajistí, aby vaše pleť zůstala hydratovaná po celý den. Hyaluronové sérum zadržuje vlhkost, dokáže zjemnit vrásky a stáhnout rozšířené póry. Velký vliv na to, jak vaše pokožka vypadá má váš pitný režim, proto před odchodem z domu vždy zkontrolujte, zda máte lahev s čistou vodou.

Použijete chemický peeling

Chemický peeling již dávno nepatří pouze do rukou dermatologa, vyzkoušejte odstranění odumřelé kůže doma. Peeling s obsahem kyselin vaší pokožku rozjasní, barevně sjednotí,  zjemní, vaše póry se stáhnou, vrásky vyhladí. Peeling používejte jednou týdně nebo podle potřeby a aktuálního stavu pokožky. Při jeho použití buďte opatrní, čtěte etikety a nepřekračujte dobu jeho působení. Zásadní je i následná péče, která by měla obsahovat dostatek hydratačních a reparačních složek jako je kyselina hyaluronová, glycerin, skvalan a ceramidy.

Zařaďte pleťový olej

Používání pleťového oleje jako poslední vrstvu vaší péče nebo přidání pár kapek do vašeho oblíbeného hydratačního krému posune vaši pleťovou rutinu o level výš. Lehký pleťový olej uzamkne hydrataci a vy tak budete mít jistotu, že vlhkost vaší pleti je pod kontrolou a neodpařuje se do atmosféry. Náš omega elixír působí preventivně proti vnějším vlivům, jako je UV záření, nízké teploty, silný vítr, smog, nečistoty, cigaretový kouř. Rychle se vstřebává a zanechává pokožku jemnou, pružnou a ochraňuje ji zároveň.

Vitamin C
Základní složkou v boji proti nerovnoměrné textuře pokožky je jednoznačně vitamin C. Tento silný antioxidant má jako hlavní funkci ochranu pokožky před škodlivými volnými radikály způsobenými UV zářením. Největší smysl má proto používat ho přes den společně s SPF faktorem. Vitamin C podporuje tvorbu kolagenu a snižuje tak proces stárnutí. Pozánětlivé hyperpigmentace či pigmentové skvrny s pravidelným používáním blednou a vy se tak můžete těšit zářivé a zdravé pleti.

Nikdy nezapomeňte nosit SPF
Nerovnoměrná struktura pokožky je z velké části způsobena poškozením sluncem. Pokud byste si měla vybrat pouze jeden produkt, který budete používat do konce života,  do kterého se vyplatí investovat měl by to být jednoznačně krém s vysokou sluneční ochranou. Ptáte za jak dlouho uvidíte výsledky?  Při každodenním používání ochranného SPF budete si muset na výsledky počkat několik let. Klinické studie mluví jasně, rozdíl mezi pokožkou vystavovanou slunci a zakrytou pokožkou může být dramatický. Ochrana vaší pokožky před sluncem stojí za to.

Retinol na všechno

Mezi nejúčinnější složky v péči o pleť patří jednoznačně retinol, umí řešit opravdu všechno. Rodina retinoidů, kam patří různé formy vitaminu A, tedy i retinol dokáží zajistit při správném používání ,, efekt druhé kůže,,. Působí v různých úrovních pokožky, poradí si s pigmentací, sjednocuje nerovnoměrný tón, vyplňuje jemné linky a vrásky. Aby retinol plnil svoji funkci co nejlépe dávkujte ho pozvolna, pravidelně a vždy začínejte s nízkou koncentrací.

Svoji pleť hýčkejte správně zvolenými produkty, promyšleným systémem čištění, hydratace a ochrany a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Článek napsala Kristýna Majerová

Přečtěte si naše další články…

Zdravá pokožka díky Skvalanu

Zdravá pokožka díky Skvalanu

Suchý olej neboli Skvalan je pro svoje blahodárné účinky čím dál více součástí kosmetických produktů. Jeho účinky na pleť jsou potvrzeny klinickými studiemi a není pochyb o tom, že pleť je po jeho použití dokonale hydratovaná, zpevněná, pružná a zdravá.

číst více
Průvodce každým typem akné

Průvodce každým typem akné

Každý z nás se jistě setkal s nepříjemnými projevy na pokožce, které dokážou pořádně zamávat s náladou, ale i sebevědomím. Kožní onemocnění zvané akné se projevuje různými typy vyrážek nebo pupínků.

číst více
AHA, BHA, PHA aneb velký přehled kyselin v kosmetice

AHA, BHA, PHA aneb velký přehled kyselin v kosmetice

Je pravděpodobné, že pokud se zajímáte o kosmetiku, slyšeli jste o alfa-hydroxykyselinách (AHA) a beta-hydroxykyselinách (BHA). Existuje však i jiná, méně známá třída kyselin pro péči o pleť, která si zasluhuje stejnou pozornost a to polyhydroxy kyseliny PHA.

číst více