Vyberte stránku

Zdravá pokožka díky Skvalanu

17. 02. 2022

Skvalan je pro svoje blahodárné účinky čím dál více součástí kosmetických produktů. Jeho účinky na pleť jsou potvrzeny klinickými studiemi a není pochyb o tom, že pleť je po jeho použití dokonale hydratovaná, zpevněná, pružná a zdravá.

Skvalan je často nazýván jako suchý olej, je vyráběn z olivového olej, cukrové třtiny nebo ze žraločích jater. Na rozdíl od jiných olejů ho snese i mastná pleť, je nepravděpodobné, že způsobí akné, zánět, pupínky nebo bude pro pleť problematickou složkou. Pro jeho hojivé účinky je často je doporučován právě i pro pleť citlivou nebo podrážděnou. Bude ale vhodný pro všechny typy pleti.

Skvalan je neuvěřitelně lehký olej, má podobnou molekulární strukturu jako lidská pokožka. Výjimečně dobře se vstřebává a toleruje, je ideální společník pro ty z vás, kteří ve své pleťové rutině používají aktivní látky jako jsou AHA, BHA a PHA kyseliny nebo retinol. Jeho hlavní funkcí je obnova kožní bariéry, dokáže zklidnit zánět a velmi dobře spolupracuje s většinou složek.

Jak často a jak ho používat?

Používat ho můžete každý den, jak v ranní tak ve večerní rutině. Pokud ho použijete v ranní péči, aplikujte ho ještě před SPF krémem. V ideálním případě můžete přidat kapku oleje do svého hydratačního krému, maximalizujete tak jeho hydratační a ochranné vlastnosti.

Mohu Skvalan kombinovat s jinými složkami v rutině?

Jednoznačně ano, vitamin C, niacinamid, kyseliny AHA,BHA,PHA, retinol, vše na co si jenom vzpomenete. Skvalan dokáže zklidnit začervenání, zmírnit zánět či podráždění. Dokáže opravit narušenou kožní bariéru, hojí a regeneruje.

V zimním sychravém období bude na pleti tvořit ochranný štít, pro své hydratační vlastnosti bude ideální pro majitelky suché zralé pokožky, ale i pro pleť problematickou jelikož je nekomedogenní a naopak může pomoci regulovat kožní maz u mastné pokožky.

Dvě až tři kapky Skvalanu dvakrát denně vaši pleť výrazně zjemní a hydratuje. Vaše vrásky budou jemnější, pleť lesklejší a zdravější. Skvalan je opravdovým skvostem v pleťové kosmetice, dopřejte si příjemný rituál a relaxaci s naším Omega Elixírem, kde je Skvalan hlavní ingerdiencí.

 

Článek napsala Kristýna Majerová

Přečtěte si naše další články…

6 snadných kroků pro sjednocení textury pleti

6 snadných kroků pro sjednocení textury pleti

Zaznamenali jste, že vaše pokožka není tak jemná hladká, pružná, zářivá jako dřív? Textura pokožky je stav povrchu naší pokožky a je velmi pravděpodobné, že na tváři zaznamenáte tyto změny dříve, než na zbylé části našeho těla. Náš obličej dennodenně vystavujeme vlivům okolního prostředí jako je sluneční záření, denní expozice smogu, znečištění, klimatizace, a v neposlední řadě náš  životní styl jako je kouření, spánek, strava, používání nesprávné kosmetiky, nedostatečná hydratace.

Suchá pokožka s výraznými póry, skvrnami v důsledku stárnutí, poškození sluncem nebo nedostatku exfoliace nemusí být trvalý stav. Pomocí těch správných produktů je možné se dokonalému vzhledu přiblížit.

číst více
Průvodce každým typem akné

Průvodce každým typem akné

Každý z nás se jistě setkal s nepříjemnými projevy na pokožce, které dokážou pořádně zamávat s náladou, ale i sebevědomím. Kožní onemocnění zvané akné se projevuje různými typy vyrážek nebo pupínků.

číst více
AHA, BHA, PHA aneb velký přehled kyselin v kosmetice

AHA, BHA, PHA aneb velký přehled kyselin v kosmetice

Je pravděpodobné, že pokud se zajímáte o kosmetiku, slyšeli jste o alfa-hydroxykyselinách (AHA) a beta-hydroxykyselinách (BHA). Existuje však i jiná, méně známá třída kyselin pro péči o pleť, která si zasluhuje stejnou pozornost a to polyhydroxy kyseliny PHA.

číst více