Vyberte stránku

Nebezpečí v kosmetice

04. 01. 2022

Koupila jste si nový produkt, který slibuje přeměnu pleti přes noc, čekáte na zázrak a výsledky nevidíte ani po měsíce ani po půl roce? Proč teda Vaše pleť není dokonalá, a naopak reaguje podrážděním, v horším případě trpí dermatitidou nebo akné?

Citlivá pleť se stala běžnou součástí našeho života. Příznaky citlivé pleti popisuje 80 % všech žen. Výskyt vnímané citlivosti pokožky během několika let stabilně roste. Pokud je Vaše pleť po odlíčení začervenalá, suchá, tak je pravděpodobné, že její ochranná funkce je narušena. Příčinou může být časté střídání produktů, nevhodná kombinace produktů. Vrstvení několika sér, krému a masek na pleť může udělat více škody než užitku. Častým střídáním produktů ubližujete své kůži. Ironii, je že, řadu věcí, které pro svou pleť děláme, abychom o ni pečovali, ji ve skutečnosti ničí

Neviditelné poškození pleti, které se projevuje citlivou pokožkou je spojenou se sníženou ochranou pleti. To je potíž, k níž dochází, když se vrchní vrstva pokožky není schopna chránit hlubší vrstvy před vnějším světem a do pokožky se tak dostane to, co nemá a vyvolá reakci.

Časté střídání produktů, příliš exfoliace, nedostatek hydratace, nevhodně zvolené produkty, vysoké koncentrace retinolu či aktivních látek a mnohé další mohou být příčinou Vašich problémů s pletí. Udržení zdravého pláště naší pleti je klíčové. V případě, že pociťujte některé zmíněné projevy, zařaďte kosmetickou zpátečku, držte se jednoduché pleťové rutiny, dopřejte si regeneraci, hydrataci, zklidnění a výživu. Do své pleťové rutiny zařaďte ceramidy, panthenol, aloe, kyselinu hyaluronovou, skvalán, glycerin a podpořte tak uzdravení vaší pleti.

Držte se důsledné rutiny, protože jen tak zaznamenáte výsledky. Častokrát nevidíte výsledky, jelikož nedáte produktům čas. Nepodléhejte kosmetickým trendům, jediné, co trpí je Vaše pleť. Není náhodou, že častější problémy s pletí mají ženy, nejspíš proto, že muži používají méně produktů než ženy.

Patch test neboli test citlivosti, provádějte vždy. Dokonce i u přírodní kosmetiky. Ano, i přírodní kosmetika může vyvolat alergickou reakci. Produkt si natřete jednoduše na vnitřní stranu předloktí a pak čekáte. Hodinu, dvě… Ideálně, když těch hodin vydržíte 24. Pokud se do té doby nevyskytne svědění, pálení, začervenání nebo jiná alergická reakce, s největší pravděpodobností máte vyhráno a můžete se směle pustit do používání.

Pokud s nevíte rady, s výběrem produktů napište nám. Velmi rádi Vám sestavíme rutinu na míru, doporučíme vhodné kombinace produktů pro váš typ pleti nebo pomůže produkty zacílit, tak abyste měli co nejlepší výsledky.

Pamatujte, že pleť máte jenom jednu.

Článek napsala Kristýna Majerová

Přečtěte si naše další články…

6 snadných kroků pro sjednocení textury pleti

6 snadných kroků pro sjednocení textury pleti

Zaznamenali jste, že vaše pokožka není tak jemná hladká, pružná, zářivá jako dřív? Textura pokožky je stav povrchu naší pokožky a je velmi pravděpodobné, že na tváři zaznamenáte tyto změny dříve, než na zbylé části našeho těla. Náš obličej dennodenně vystavujeme vlivům okolního prostředí jako je sluneční záření, denní expozice smogu, znečištění, klimatizace, a v neposlední řadě náš  životní styl jako je kouření, spánek, strava, používání nesprávné kosmetiky, nedostatečná hydratace.

Suchá pokožka s výraznými póry, skvrnami v důsledku stárnutí, poškození sluncem nebo nedostatku exfoliace nemusí být trvalý stav. Pomocí těch správných produktů je možné se dokonalému vzhledu přiblížit.

číst více
Zdravá pokožka díky Skvalanu

Zdravá pokožka díky Skvalanu

Suchý olej neboli Skvalan je pro svoje blahodárné účinky čím dál více součástí kosmetických produktů. Jeho účinky na pleť jsou potvrzeny klinickými studiemi a není pochyb o tom, že pleť je po jeho použití dokonale hydratovaná, zpevněná, pružná a zdravá.

číst více
Průvodce každým typem akné

Průvodce každým typem akné

Každý z nás se jistě setkal s nepříjemnými projevy na pokožce, které dokážou pořádně zamávat s náladou, ale i sebevědomím. Kožní onemocnění zvané akné se projevuje různými typy vyrážek nebo pupínků.

číst více