Vyberte stránku

Víte, jak správně vyčistit pleť?

22. 11. 2021

O tom, že naprostým základem zdravé pleti je její správné odlíčení a čistění, jste jistě již slyšeli. Pokud vaši pleť nebudete čistit správně, je úplně jedno, jaký krém použijete a kolik séra na pleť navrstvíte. Pokud vaše pokožka nebude dokonale čistá, vyhazujete peníze z okna. Způsob mytí pleti je zásadní pro její zdraví a bezchybný vzhled.

Jak tedy pleť ošetřovat šetrně, bez použití drastických vysušujících přípravků a vatových tamponků? Dvojí čistění pleti, tzv. Double cleansing.

Double cleansing

Double cleansing má základy v Japonsku, japonské gejši používaly k odstranění bílého make-upu čisticí oleje a následovně pěnivý čisticí produkt. Jejich deseti kroková péče o pleť k dokonalé kráse se jim osvědčila, při double cleansingu tomu není jinak.

Dvojité čištění je tak jednoduché, jak to zní. Zahrnuje důkladné umytí obličeje dvěma čisticími prostředky. Jediný háček je v tom, že čisticí prostředky musí být dvou různých typů, aby měly požadovaný účinek.

První čistící prostředek na olejové bázi je určen k odstranění make-upu tedy k odlíčení. Tím, že pleť nejprve odlíčíte, může druhý čisticí prostředek na gelové bázi skutečně proniknout do hloubky pokožky.

Dvojí čištění pleti zahrňte do své rutiny pouze večer. Koneckonců, toto je doba, kdy je kůže pravděpodobně pokryta make-upem, SPF a jiným znečištěním. Na ranní čištění použijte jemné čistící nepěnivé produkty, záleží na aktuálním stavu pokožky a také na tom, jaké produkty jste aplikovali předchozí večer.

Čisticí prostředky vybírejte vždy podle typu vaší pleti. Existuje však několik obecných pravidel, kterých se musíte držet. Myslete na to, že naším nejdůležitějším cílem zdravé pleti je její zdravá kožní bariéra, proto vybírejte produkty, které ji nenarušují. Vyhněte se čisticím prostředkům obsahujícím sulfáty a potenciálně dráždivé přísady, jako je vůně a alkohol.

Abyste dosáhli, co nejlepších výsledku, vyberte si frekvenci, která vyhovuje vašemu životnímu stylu, a snažte se ji každý den dodržovat.

Krásná pleť se nestane přes noc, pravidelnost se v péči o pleť vyplatí dvojnásob.

Článek napsala Kristýna Majerová

Přečtěte si naše další články…

6 snadných kroků pro sjednocení textury pleti

6 snadných kroků pro sjednocení textury pleti

Zaznamenali jste, že vaše pokožka není tak jemná hladká, pružná, zářivá jako dřív? Textura pokožky je stav povrchu naší pokožky a je velmi pravděpodobné, že na tváři zaznamenáte tyto změny dříve, než na zbylé části našeho těla. Náš obličej dennodenně vystavujeme vlivům okolního prostředí jako je sluneční záření, denní expozice smogu, znečištění, klimatizace, a v neposlední řadě náš  životní styl jako je kouření, spánek, strava, používání nesprávné kosmetiky, nedostatečná hydratace.

Suchá pokožka s výraznými póry, skvrnami v důsledku stárnutí, poškození sluncem nebo nedostatku exfoliace nemusí být trvalý stav. Pomocí těch správných produktů je možné se dokonalému vzhledu přiblížit.

číst více
Zdravá pokožka díky Skvalanu

Zdravá pokožka díky Skvalanu

Suchý olej neboli Skvalan je pro svoje blahodárné účinky čím dál více součástí kosmetických produktů. Jeho účinky na pleť jsou potvrzeny klinickými studiemi a není pochyb o tom, že pleť je po jeho použití dokonale hydratovaná, zpevněná, pružná a zdravá.

číst více
Průvodce každým typem akné

Průvodce každým typem akné

Každý z nás se jistě setkal s nepříjemnými projevy na pokožce, které dokážou pořádně zamávat s náladou, ale i sebevědomím. Kožní onemocnění zvané akné se projevuje různými typy vyrážek nebo pupínků.

číst více